BOKA TID

Dags att släppa feta magen?

Fars Feta Mage Ska Bort programmet 2024

Beslutet; idag eller en annan dag.......?

Centralt för att komma igång med kursen ‘Fars Feta Mage Ska Bort’ är beslutet att göra det; helhjärtat och i utmaning av komfort och gamla vanor. Utan ett välgrundat och motiverat beslut är det svårt att hitta den nödvändiga disciplin och uthållighet som krävs för att genomföra programmet. Du ska vilja det för att lyckas. Det är fundamentet. Programmet hjälper dig att genomföra det, förstå mekanismerna som styr och integrera det in i ditt liv.
Rickard - Vårprogram
BOKA  FARS FETA MAGE SKA BORT 2024 NU!

Upplägg för  2024

Skiftet – (första 2 veckorna)
Enkelt sagt har du 2 förbränningsmotorer, en som bränner socker och en som bränner fett. De flesta av oss använder nästan uteslutande sockerförbränningsmotorn. En fet mage är resultatet av en dominerande sockerförbränning med för stor sockerkonsumtion. Sockret omvandlas till fett som vi män primärt bär runt våra tarmar, därpå den feta magen. Detta kallas också för metabolisk syndrom och förknippat med sämre hälsa och förkortad livslängd.
Den feta magen tar livet av oss. Massor av forskning kopplar den till förhöjt blodtryck, hjärtinfarkter, tarmsjukdomar och cancer, andningsbesvär, inflammationer, led -och muskelsmärtor, svullnad, m.m. Ett skifte till fettförbränningsmotorn ger möjlighet att bränna av det extra fettet, och med primär fettförbränning och normalisering av kroppsvikt följer ett antal gottgörande förändringar kopplade till välmående. Detta har tidigare deltagare ofta upplevt som det allra viktigaste efter programmets gång, t o m viktigare än den önskade minskningen i vikt och mage.

Principerna kring skiftet från primär socker förbränning till fettförbränning är i teorin enkla och utgör grunden för Keto och LCHF-dieter. I praktiken har vi dock alla en hög grad av individualitet i detta skifte, och för att vara säker på att en fettförbränning, också kallat Ketos, är på plats, så mäter vi den. Att veta sin socker (glukos) -nivå och sin ketogena (fett) -nivå är extremt värdefullt och en förutsättning för programmets framgång. De flesta som kör en fettförbrännings (ketogen) -diet och som jag ser i min klinik (utanför programmet) är inte i ett tillstånd av fettförbränning (ketos). Vi mäter många faktorer i programmet och förespråkar mätningar av vikt, fysiska omfång, blodtryck m.m.

Programmet är ett mat baserat program, inte pulver -eller tillskott orienterat, även om vissa specifika process-stödjande tillskott rekommenderas för bättre och snabbare resultat.
Rening - detox – (vecka 2 till 4)
Att byta från primär socker förbränning till fettförbränning är ur ett evolutionärt perspektiv tänkt som en process som växlar under året med årstider och tillgång till mat. För de flesta av oss är så inte längre fallet. Vi är i ett tillstånd av socker förbränning 95% av livet och för många går det flera år utan att de befinner sig i ett tillstånd av fettförbränning över någon längre tid.
Skiftet från socker till fettförbränning förändrar vår kropp, vår mage-tarm kultur, mage-hjärna -koppling, vårt blod och våra blodkärl. Det minskar inflammation och främjar läkning i organ och vävnader. Skiftet kräver dock sina egna resurser för att ämnen ska frigöras ur deponerat fett, belastade organ m.m. Det är speciellt levern och njurarna som behöver stöd i utrensning processen. För att inte störa utrensning processen ökas inte träningen dramatiskt under de 4 första veckorna. Kroppens förnyade resurser går till rensning och läkning.
Läkning – (vecka 4 till 6)
Efter några veckor av lyckad fettförbränning och stödjande detox ökar och känns den förnyade läkningen i kroppen. Närvaro, lugn, vidvinkelperspektiv och en ny lätthet börjar infinna sig. Det är individuellt när den här fasen kulminerar och processen kräver ofta mer själslig uppmärksamhet och val för att få fortskrida ostört.

I den här fasen gör vi en förnyelse av motivationsfaktorerna eftersom det mesta av vad som motiverade beslutet, skiftet och reningen nu är i förändring. Vi justerar och förnyar så att andra hälften av programmet kan fördjupa och integrera livsstilsförändringen.
Pete - Vårprogram 2021
Pete gick ner 12.9kg!!! 

Från 104,7kg till 91,8kg på mindre än 12 veckor.
Vecka 6 till 10 
Under andra hälften av programmet ökar vi träningen och fettförbränningen
Nu finns det utrymme att utforska vad den förnyade kroppen har för nya möjligheter. Det finns ett antal metoder för att öka och stärka ketosen i kroppen så att det blir en djupt förankrad process som kan stimuleras och initieras vid behov. Bland dessa finns andningstekniker, bastu, kall -och varm bad, meditation, träningstekniker som exempelvis HIIT, fasta, bra hydrering, syra-bas balans, sömn, 18-6-tim. strategi och 5-2 dag och njutning mm. Vi går igenom dem och hittar de som passar oss bäst individuellt.
Sockerintag och socker förbränning är förankrat i vår kultur på många sätt. I vanor och traditioner, i möten och socialt umgänge, och i den mat vi äter och bjuder varandra på. Att kunna välja fettförbränning samtidigt som vi deltar i sociala sammanhang är en egen utmaning. I integrationsfasen tar vi oss an utmaningen att få ihop vår nya fysiologi med vårt familjära arv och kultur.

Socker är nära anknutet till belöning och straff, tröst och omsorg i uppfostran och firande. Sedan barnsben är vi påverkade av reklam och produktplacering till att omedvetet välja och önska socker. De flesta omedvetna och medvetna återfall i sockerintag och förbränning är kopplat till dessa kraftfulla och inflytelserika mekanismer.
BOKA  vårprogram 2024 NU!

Recensioner

J. Hjelm
✭✭✭✭✭
Gregers är oerhört proffsig, kunnig, engagerad och ser helheten. Han får alltid ordning på mig när kroppen bråkar. Är väldigt glad och tacksam över att få ha Gregers som kiropraktor.
Y. Angleraud
✭✭✭✭✭
Had been physically disabled for many years after severe injuries, lack of training and bad posture.
Most therapist were only releasing pain temporarily, Gregers helped me to fix the issues and get my life back.
Mercedez
✭✭✭✭✭
Hjälpt mig något enormt med nackproblem och huvudvärk. Masserar så man kan slappna av. Otroligt duktig! Har du ont någonstans så gå hit.
Recensera oss på Google

Adress:

Skärgårdskiropraktorn
Algatan 1
134 40 Gustavsberg
Sweden

Telefon:

08 718 33 33
Boka Tid

Om oss

Skärgårdskiropraktorn är din lokala kiropraktor från Gustavsberg. Gregers Ahlefeldt har varit kiropraktor mer än 25 år.

Prenumerera nu

©2024. Alla rättigheter förbehållna.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram