BOKA TID

Har du fokus på din utsatthet eller din motståndskraft?

Corona, corona, corona, svininfluensa o fågelinfluensa ………

Stanna upp en gång och ta ett djupt andetag, in genom näsan och ut genom munnen. Ställ dig själv den här frågan: All stress i mitt sinne och i min kropp och som inte är konstruktiv och bra för min personliga hälsa, är jag villig att släppa den? Bra, ta 2 andetag till och läs vidare.

I tider där 'smittan' finns därute, där vi undrar om vi är utsatta. Där vi undrar vem som har den och som vi ev. har träffat och interagerat med idag? Då är det värt och stanna upp och tänka till. Det är svårt att kontrollera det som händer där ute, lätt att dras med i sin egen och andras oro över hur stor ’smittan' kommer bli den här gången. Svårt att värdera hur stor faran är. Med andra ord Otrygt.

Vi vet att otrygghet och stress, påverkar vår förmåga att förbli friska, och ändå så är vår vanligste reaktion att ha fokus på om vi kommer att träffa på ’smittan’ idag? Om våra barn kommer träffa ’smittan' idag? Om jag som frisk skulle bära med mig ’smittan’ till nära o kära som inte är friska och som inte klara av en tung infektion eller influensa?

Det är naturligt och vettigt att ha tankar och förhållningssätt runt egen och andras utsatthet i samband med att vi hantera en ’smitta’. Dom tankerna och beteende behövs och vår vårdkultur stödjer  och  erbjuder hjälp och information i processen.  Tex. rekommenderas vitamin D, zink och mindre stress från Nyheter i stärkande syfte. På kliniken tager vi förebyggande åtgärder så som smitt förebyggande hygien, handtvätt mm och att alla icke friska kunder bes stanna hemma.

För överordnad statistik världen på Corona kolla här. Uppdateras med några dagars mellanrum.

För information om hur din kropp kan hantera virus, inkl. Corona. Dr. Eric Berg om Corona.

För en större bild av spridning av Corona relaterad Pandemi kolla här. Längre artikel

Frågan är om vårt fokus på strategier och framförhållning reaktiva till ’smittan’ distraherar oss från att ha ett större fokus på vår personliga motståndskraft? Har du lagt lika mycket energi och kraft på att stärka din inneboende motståndskraft som du har på ’smittan’ därute? Lägger du lika mycket tid på att ta reda på hur du stärker din förmåga att hantera virus och bakterier som du gör på att kolla hur många som nu har testats positivt för tex Corona? 

Min erfarenhet efter att ha träffat klienter i 25 år och diskuterat nuvarande hälsa och önskad hälsa är att vi har ett större utrymme att utforska inom oss för att stärka vår motståndskraft i vår individuella kropp än det utrymmet vi har kvar i att kontrollera vår yttra miljö. Framför allt saknar vi kultur och stöd för att utveckla vår inre förmåge att stärka våran modståndskraft.

Så det här är en uppmaning i att granska dina känslor, uppfattningar, strategier, din förmåga och ditt kontinuerliga beteende för att hålla dig frisk. Kan du medvetet öka din förmåga att läka? Hur ser det du behöver för att hålla dig frisk ut, eller tillfriskna snabbare av?
Kan du flytta dit fokus från den yttra världen och hur den påverkar dig, inklusive allt du kan tillföra din fysiska kropp till ett inre fokus där du har fler möjligheter och förblir friskare?

Kan du återkoppla till dom inre råd och behov som kommer ur din unika kropp och ha dom som utgångspunkt för vad du behöver från din yttra värld?

I en tid där våran individuella hälsa är en förutsättning för många av våra förväntade livskvalitets upplevelse är det en förmåga värt att utveckla, träna och belöna.

Kom och lyssna på en föreläsning om att få mer överensstämmelse - kongruens på din insida, att få sina känslor, tanker och det som är meningsfullt och meningslöst att kommunicera bättra och bli mer samstämnit. Den ökade känsla, övertygelse och syfte av enhet ger dig ökade möjligheter för att förbli frisk.

Lär dig att lyssna till intelligensen som kommar ur din kropp och och förankrar dina insiktar till och med din kropp. Lär dig kroppsförankrade strategier som ökar din inre kongruens och din långsiktiga förmåga att hålla dig frisk.

Just nu är Workshops och Föreläsningar inställd pga Corona.

Anmäl ditt intresse för att höra när Föreläsningen Dina 4 kroppars kommunikation och vårt tillfälliga lyssnande finns som webinar och när första kommande föreläsningen kommer vara när vi igen kan träffas säkert o tryggt i större församlingar.

Få invitation till Föreläsningar, Workshops och nyhetsbrev direkt i e-post lådan

Adress:

Skärgårdskiropraktorn
Algatan 1
134 40 Gustavsberg
Sweden

Telefon:

08 718 33 33
Boka Tid

Om oss

Skärgårdskiropraktorn är din lokala kiropraktor från Gustavsberg. Gregers Ahlefeldt har varit kiropraktor mer än 25 år.

Prenumerera nu

©2024. Alla rättigheter förbehållna.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram