Skärgårdskiropraktorn i cykel olycka ….. och det blev till en kurs den 17. oktober 18.30 till 20.30: Balans mellan Prestation och Läkning.

läste i tidningen för några dagar sedan att allt ökad cyklande har lett till en tydlig ökning av antalet olycker med cyklister inblandat. Idag var det då min tur …. en så kallad single olycka; körde ned i en 20 cm djub grus skreva och flög över styret, han vrida runt och landa på vä skulderblad. Kan konstatera att det gör myckett mer ont än jag minns att det gjorde när jag var barn …… Liggar nu här och har stelnat till under eftermiddagen, stukade revben, ont i ett knä – en upriven hand, trött och öm i hela kroppen.

anmäl dig här till föredraget Balans mellan Prestation och Läkning

Traume physiologi är ett område som det har hänt massor med senaste 10 åren, vad händer egentligen när ens kropp på kort tid stimuleras våldsamt och plötsligt, med en hög mängd av aktiva smärtreceptorer? Hur sättar det sig i ens kropp? Vad kan man göra just när det händer och vad är smart att göra sedan?

Förre året körde jag av vägen med 100 km/timen, på väg up på sportslov med packning och hela familien i bilen. Bilen snurrade våldsamt några hundra meter, stannade snällt på vägen med blandt annat ett avrivet framhjul. Alla måde fysisk förhållandevis bra, fast chocken var markant för alla, fast reaktionerna helt olika. Som tur var hade vi ingen mötande trafik.

Dom här erfarenheterna har inspirerad mig till att sätta ihop ett föredrag som handlar om att välja läkning och att medvetet främja läkning som en långsigtig strategi. Det handlar blandt annat om att komma i balans efter traumen, fast også om att se till att få en växlande rytme mellan prestation och läkning kontinuerligt i tillvåron.

Om du tycker det låter spännande så sätt ett kryds i kalendern den 17. oktober, kl. 18.30 till 20.30, för då kör vi kursen ’Balans mellan prestation och läkning’

anmäl dig här till föredraget Balans mellan Prestation och Läkning

Välkommen önskar Skärgårdskiropraktorn Gregers Ahlefeldt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.