Skärgårdskiropraktorn i Gustavsberg har nu öppet alla dagar i veckan, akut tider finns.

Sommarlovet går mot sitt slut och vardagen närmar sig med raska steg. Dags att hinna med en genomgång av kroppen innan alla rutiner skal hinnas med? Skärgårskiropraktorn i Gustavsberg har nu öppet alla dagar i veckan igen och vi prioriterar att kunna ge dig en akut tid om du behöver snabb hjälp.

Hitta en tid via hemsidan www.skargardskiropraktorn.se eller använd vår app som kan laddas ned via google play och app store. Skärgårdskiropraktorn

Välkommen hos Skärgårdskiropraktorn i Gustavsberg, 0871833333

Sommaröppet med akut tider hos Skärgårdskiropraktorn i Gustavsberg fram till den 13/7 .

Få akut tid hos Skärgårdskiropraktorn fram till den 13/7 då kliniken stänger till den 27/7 för semester. Vi öppnar 30/7 efter semestern.

Boka på nätet via www.skargardskiropraktorn.se eller ring på 087183333 o få tid samma dag om möjligt.

Skärgårdskiropraktorn önskar trevlig sommar!

Kom ihåg att ladda ned vår app för bokning och information

på app store och google play.

Skärgårdskiropraktorn

 

Powered by Como

Skärgårdskiropraktorn önskar trevlig Midsommar!

Skärgårdskiropraktorn håller stängt från måndag den 18/6 tom onsdag 20/6, vi njuter sommaren på Bullerö m ungarna inför midsommar helgen.

Kliniken är öppen torsdag d. 21/6 och igen veckan efter midsommar, från 25/6 fram till den 12/7 då kliniken är stängt för semester och öppnar igen den 30/7.

Trevlig midsommar önskar Skärgårdskiropraktorn Gregers Ahlefeldt

Kom ihåg du kan ladda ned Skärgårdskiropraktorns app på app store och google play.

Skärgårdskiropraktorn

Powered by Como

Få Akut tid hos Skärgårdskiropraktorn i Gustavsbergs Hamn

Hos Skärgårdskiropraktorn i Gustavsbergs Hamn prioriteras akuta besvär så som ryggskott och nackspärr.  Det är alltid skönt att få snabb hjälp när det behövs som mest, därför lämnar vi alltid 1-2 tider öppna för akuta besvär. Även när dom är tagit, kan du ringa till oss och höra om vi kan få till ett besök som passar dig när du är akut.

Du kan hitta tider via nät bokning på Skärgårdskiropraktorns hemsida eller ringa 087183333 så återkopplar vi så fort vi kan.

På ditt nybesök går vi igenom din historik, gör en noggrann undersökning och ger dig en första behandling för ditt besvär. På ditt andra besök för du en plan och upplägg för hur ditt besvär kan tas hand om. Din plan och behandlingsupplägg kommer även att om fatta förebyggande åtgärder så du inte får tillbaka ditt besvär och kan behålla din nya rörlighet och resultat.

Välkommen hos Skärgårdskiropraktorn Gregers Ahlefeldt, info@skargardskiropraktorn.se, 087183333, www.skargardskiropraktorn.se

 

Mina älskade omöjliga tonåringar …… varfor? 5 orsaker att komma ihåg : )

Fem skäl till att tonåringar är helt omöjliga

När en tonåring blir rasande över småsaker eller vägrar att gå upp ur sängen på morgonen – då är det faktiskt inte självförvållat. Många av de viktiga funktionerna i hjärnan saknas och det gör tonåringen lynnig, likgiltig och förvirrad.

1. Morgontrötthet beror på kaos i den inre klockan

Forskning visar att tonåringars inre klocka ligger cirka två timmar efter och därför känner de som att klockan bara är 05 när de blir väckta klockan 07.

Dessutom har tonåringar svårare att somna på kvällen än vad vuxna har eftersom de är mer känsliga för ljus, vilket minska produktionen av sömnhormonet melatonin.

2. Även små uppgifter stressar tonåringen

Unga tonåringar använder hela hjärnan för att utföra även små uppgifter – hos vuxna koncentrerar hjärnan sin aktivitet i färre områden. Med åldern blir vi alltså bättre på att kunna fokusera vår uppmärksamhet och kunna tänka på en sak i taget.

Myllret av tankar hos de yngre tonåringarna innebär att de inte kan koncentrera sig på sina läxor. Dessutom visar en ny studie att koncentrationssvårigheten är störst hos dem som konstant har mobilen framför näsan eller som sover med den bredvid sig.

3. Unga blir ”höga” på att vinna

Många tonåringar har skolkat eftersom de hellre vill umgås med sina kompisar. Förklaringen till att de skolkar är att deras hjärnor i högre grad än vuxnas längtar efter att stimulera hjärnans belöningscentrum.

Exempelvis förlorar tonåringar mycket mer i spel om pengar än vuxna eftersom unga satsar allt på att vinna. Tonåringarnas strävan efter belöning och nästan tvångsmässiga beteende beror sannolikt på att belöningscentrum är hyperaktivt och därmed lättare att aktivera så att de unga blir ”höga”.

4. Ofärdig hjärna skapar förvirring

 

via GIPHY

De glömmer möten och kommer ständigt försent. Men förvirringen beror på att tonåringens frontallob inte är färdigutvecklad än.

Strategisk planering styrs av frontalloben och försök har visat att ju äldre unga människor blir desto bättre kan de organisera och planera. Förbättringen av organisationsförmågan pågår fram till mitten av 20-årsåldern då den främsta delen av pannloben är färdigutvecklad.

5. Oberäknelighet beror på ofärdiga förbindelser

När en tonåring blir galen över småsaker är det bara att andas lugnt. De unga kan nämligen inte reagera normalt ännu.

Ett litet område djupt inne i hjärnan som kallas amygdala hanterar våra känslor. Amygdala är fullt utvecklad redan i barndomen men ska kopplas ihop med frontalloben som först mognar senare. Kontakten mellan de två områdena är dålig och därför har tonåringen svårigheter att stämma av sina känslor och reagera normalt.

Samma fenomen kan ses hos psykopater. De har – liksom tonåringar – svårigheter att känna skam eller skuld eller att visa medkänsla.

Dessutom är tonåringar dåliga på att koda av folks känslor. En bekymrad min från en förälder kan därför uppfattas som ilska i stället för omtanke. Resultat blir att tonåringen besvarar omtanken med ett vredesutbrott.

Källa: 21 december 2017 av Anne Lykke // Illustrerad Vetenskap

 

Kommentar från Skärgårdskiropraktorn;

Dom neurologiska utmaningar som tonåringarna går igenom speglas också till deras kropp och kan leda till spänningar och låsningar. Kiropraktisk behandling kan hjälpa dom att få en mer normal fungerande fysiologi under dom utmanande åren.

Välkommen att boka tid hos Skärgårdskiropraktorn här.

Fars feta mage ska bort. Hur blir det med din?

Bukfett, kanske den största enskilda riskfaktorn för vår hälsa, mer uppmärksammat för män men farlig även för kvinnor. Det smyger sig på; för lite rörlighet och för mycket god mat, vin och öl, är vanligaste anledningarna. Bukfettet kommer från ett överskott av kalorier, och deponering av överskottet som fett via lever och primärt då i buken, internt mellan tarmarna och som underhuds fett.

Fars feta mage skal bort

Trött på att vara småfett och långsam, stelare med åren och lust att en gång för alla  ta tag i orsaken till problemet. Då är det här tillfället för dig.

Torsdag den 21/9 kl 18 kör vi igång hos Skärgårdskiropraktorn i Gustavsberg med invägning och instruktion. Programmet är 28 dagar långt, med efterföljande 60 dagars stabilisering och kommer utmana dig i din disciplin och vilja. Det finns 3 träffar totalt, den 21/9, den 5/10 och den 19/10. Syftet är att återställa ämnesomsättning, hormon system och vätskebalans. Har du 5 till 10 kilo för mycket är det normalt att de försvinner under de 28 balanserande dagarna. Stabilisering i efterföljande 60 dagar m. kosttillskott och varierad normal kost gör att du kan behålla ditt resultat, nya kropp och energi.

Anmäl dig här till kursen.

Programmet heter Livsstillsprogrammet Cellbalans och är en kombination av strukturerad kostförändring och kosttillskott som främjar och stödjer processen i ämnesomsättning, hormonsystem och vätskebalans. Du får en detaljerad instruktion på 25 sidor och översikts schema för smidig överblick. Total kostnad för kosttillskott till 28 + 60 dagar och 3 föreläsningar är 4500 kr. Om du endast vill göra de första  28 dagarna, med  kosttillskott och föreläsningar betalar du 3100 kr.

Förslagsvis så tar du ett blodprov på Werlabs innan och efter kursen så du kan följa förändringarna. Kostar 595 kr., kan  köpas på nätet och provet kan tas på Vårdcentralens lab i Gustavsbergs Hamn. Länk finns här.

Det finns endast 8 platser och du får konkreta råd, så snart du har anmält dig. Jag kör själv Cellbalans under kursen och kommer erbjuda den var 6:te månad för alla som är intresserade. Först till kvarn gäller, så anmäl dig idag.

Anmäl dig här.

 

Välkommen önskar Skärgårdskiropraktorn Gregers Ahlefeldt

Sommar öppet tider hos Skärgårdskiropraktorn 2017

Få en fantastisk massage hos hos massör Sanne Jansson  denna veckan 3/7 tom 7/7 både på djurö och i gustavsberg hos Skärgårdskiropraktorn. Boka på länkarna. Sanne är åter i början av augusti.

Sommaren är här  …… nästan ….. snart : )

Skärgårdskiroprakorn Gregers Ahlefeldt jobbar från den 11. juli till den 21 juli och sedan tillbaka igen från den 10. august, med normala arbetstider på Djurö och Gustavsberg.

Ha en underbar sommar, och hittar du inga tider som passar, så ring och kolla om vi kan fixa en special tid till dig.

önskar Skärgårdskiropraktorn Gregers Ahlefeldt 087183333 och Massör Sanne Jansson 0702633641.

Cellbalans föredrag hos Skärgårdskiropraktorn Gregers Ahlefeldt måndag den 23/1 kl. 18-19:30

Hur stor förändring tror du, du kan lyckas med 28 dagar? På 21 dagar? På 14 dagar?     På en vecka ………? Det är mer än du tror! Kom och lyssna : ) måndag den 23/1 kl 18

Cellbalans är ett 28 dagars program som syftar till att balansera ämnesomsättning, hormon system och vätskebalans. 28 dagars programmet hjälper dig steg för steg igenom dom första 4 veckor, med en tydlig instruktion och en förståelse för principerna kan du behålla ditt resultat under dom efterföljande 60 dagars stabilisering.

Läs mer under Cellbalans hos Skärgårdskiropraktorn och möt tex Mat terroristen Åke som slog till i vecka 4.

Anmäl dig här till det kostnadsfria föredrag om Cellbalans 28 dagar på måndag d 23/1 kl. 18-20 på kliniken i Gustavsberg.